Dijital baskı, dijital yayıncılığın ve tasarım süreçlerinin sanal ortamda yoğunlaşması, az adetlerde daha uygun maliyetlerde çözüm üretilmesi ile birlikte işletmelerin değişmez reklam araçlarından birisi olmuştur.

Dijital baskı, dijital yayıncılığın ve tasarım süreçlerinin sanal ortamda yoğunlaşması, az adetlerde daha uygun maliyetlerde çözüm üretilmesi ile birlikte işletmelerin değişmez reklam araçlarından birisi olmuştur. Dijital baskı çalışmalarında baskı kalitesi bunların başında gelir. Baskı yapılacak malzeme ve onun kalitesinin yanı sıra pass sayısı ve değeri de önem kazanmaktadır.

Dijital yazıcılar yazdırılabilir görüntü, tasarım veya grafikler kullanır. Daha sonra LAB veya RGB sistemiyle uygun renk seçilir ve ardından istenen renkli baskılar birleştirilir veya küçük mürekkep damlacıkları olarak kumaş üzerine uygulanır. Tekstil üretiminde, geliştirmede ve baskıda dijital teknolojinin kullanılması, kalite standartlarını en yüksek seviyeye çıkarırken, çalışma süresini en üst düzeye çıkarır ve pazara daha hızlı fikir ve yenilik getirme esnekliği sağlar.

Bu, dijital baskı kullanırken daha hızlı geri dönüş süresi ve daha düşük maliyetle sonuçlanır.