Tişört, (İngilizcede T-Shirt) genellikle kısa kollu, çocuk ve yetişkinler için yazın giyilen ince bez parçasından yapılmış bir üst giysidir.

Kısa kollu modelleri çoğunluktadır.

Pamuklu olanlar yaz aylarında daha çok tercih edilir. Tişörtler baskılı veya baskısız olabilir.

Tek renk, baskılı ve ortam ışığına göre renk ve baskı resmi değişen modelleri vardır. Yazın kullanıldığı için ince, hafif bir kumaştan yapılır. Tişört, ismini T harfinden almıştır (T-Shirt).

Peki tişört nerede ortaya çıkmıştır?

Şimdi bir düşününce, insan Eski Mısır’da ya da Roma’da ortaya çıktığını düşünüyor. Hatta bazı tarihi kaynaklar, savaşta Romalı askerlerin tişört giydiğinden bahseder. Ancak tişörtün ortaya çıkışı 1900’lü yılların başı ve Amerika olarak kabul edilir.

Tişört modası hakkında genel bir şey vardır ki, o da ilk olarak askerler tarafından kullanıldığıdır. Ordular için tasarlanırlar, daha sonra cepheden dönen askerler bunu gündelik hayata taşırlar. Tıpkı ceket, kravat, pantolon, kaban, trençkot, chino, keten vs. gibi…

Amerika’ya dönelim! Tişört de ilk olarak askerler için iç giyim olarak kullanılıyor, daha sonrası malum, günlük hayata taşınıyor.

Tişörtlerin tam anlamıyla popüler olması ise Hollywood ve sinema sayesinde oluyor. İlk olarak aklımıza gelen sahne, ağzında sigarası ve beyaz tişörtüyle, belki de erkeklerin ilk stil ikonu James Dean!

1950’li yıllardan itibaren ise tişörtler her yaştan, her cinsiyetten insanın vazgeçilmez kıyafeti hâline geldi.

Baskılı Tişörtlerimizi incelemek için lütfen tıklayın.